ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ

Συρραφή Τραύματος. Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 6-9 μμ.

Θα γίνει πρακτική εξάσκηση σε νωπούς ζωικούς ιστούς. Θα διδαχθεί η χρήση των εργαλείων, η τοπική αναισθησία, ο τρόπος διερεύνησης του τραύματος, η απλή αιμόσταση, τα είδη των ραμμάτων και η επιλογή του σωστού ράμματος, οι ραφές “απλή” (simple interrupted) και “αμερικάνικη” (double mattress), χειρουργικοί κόμποι, η εφαρμογή επιδεσμικού υλικού σε δύσκολα σημεία (π.χ. τριχωτό κεφαλής) και η αφαίρεση των ραμμάτων.

Σε όσους έχουν… όρεξη, θα δείξουμε και πιο “προχωρημένες” ραφές, όπως η ενδοδερμική (διακεκομμένη και συνεχόμενη) και η half buried για ειδικές περιπτώσεις (ελλείμματα ιστών ή τομές γύρω από τη θηλή του μαστού).

Πληροφορίες – Εγγραφές. (Πατήστε ΕΔΩ για την εγγραφή σας).

_______________________________________

Ηλεκτροκαρδιογράφημα για νοσηλευτές. Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 6-9 μμ.

Μάθετε να “διαβάζετε” ΗΚΓ σε 3 ώρες!

Στο τέλος, ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες θα μπορούν αναλύουν τα βασικά χαρακτηριστικά οποιουδήποτε καρδιογραφήματος και να αναγνωρίζουν τις πιο σημαντικές διαταραχές.

Τι υποδηλώνει καθένα από τα επάρματα; Γιατί έχουμε τόσες απαγωγές; Πως βρίσκουμε με μια ματιά τον ηλεκτρικό άξονα; Πως υπολογίζουμε με μιά ματιά (χωρίς κομπιουτεράκι και διαιρέσεις) την καρδιακή συχνότητα; Πότε υποπτευόμαστε έμφραγμα οξύ ή παλαιό; Πως αναγνωρίζουμε την κολπική μαρμαρυγή, τον πτερυγισμό των κόλπων, τον αποκλεισμό του δεξιού ή του αριστερού σκέλους; Τον κολποκοιλιακό αποκλεισμό;

Θα μάθετε να αναγνωρίζετε με βεβαιότητα και ασφάλεια τη φυσιολογική διαδικασια επαναπόλωσης και θα μάθετε πότε να ζητάτε από τους ειδικούς να αξιολογήσουν τυχόν διαταραχές της, με το ενδεχόμενο αυτές να οφείλονται σε σοβαρή ισχαιμία.

Στο τέλος ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ πολυσέλιδες σημειώσεις που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πράξη τα όσα μάθατε, από την επόμενη ημέρα, “διαβάζοντας” ηλεκτροκαρδιογραφήματα!

ΔΙΔΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Πληροφορίες – Εγγραφές (Πατήστε ΕΔΩ για την εγγραφή σας).

_______________________________________

Η Δύσκολη Φλεβοκεντηση. Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, ώρα 6-9 μμ.

Πως θα βάλετε φλεβοκαθετήρα σε άρρωστο με γενικευμένα οιδήματα; Τι θα κάνετε αν έχει βαριά αιμορραγία και έχουν “εξαφανιστεί” οι φλέβες; Πως θα πάρετε μεγάλη ποσότητα αίματος από πολύ λεπτή φλέβα χωρίς να σπάσει; Πως ελέγχετε αν είστε μέσα στη φλέβα όταν αυτή δεν δίνει επιστροφή; Πως θα βάλετε φλεβοκαθετήρα σε σημείο του σώματος που δε μπορείτε να κάνετε περίδεση;

Εξάσκηση σε ΝΩΠΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΠΛΑΣΜΑΤΑ παρασκευαζόμενα ατομικά για κάθε συμμετέχοντα, από γλώσσες χοίρων. Τόσο η ψηλάφηση όσο και η αίσθηση της εισαγωγής της βελόνας, μοιάζουν πολύ με τις φυσιολογικές συνθήκες φλεβοκέντησης.

-Βασική τεχνική και λεπτομέρειες για επιτυχή τοποθέτηση σε πολύ λεπτές φλέβες-Σωστή επιλογή φλέβας (επιλογή περιοχής του σώματος) και κριτήρια-Επιλογή μεγέθους φλεβοκαθετήρα, κριτήρια, guidelines.-Τεχνικές εντοπισμού και καθετηριασμού φλέβας σε οιδηματώδη άκρα όπου οι φλέβες είναι αψηλάφητες και αόρατες και σε ασθενείς με υποογκαιμική ή άλλη καταπληξία με εξαιρετικά χαμηλή συστολική πίεση.-Τεχνικές καθετηριασμού φλέβας σε σημεία που είναι αδύνατον να γίνει περίδεση.-Λήψη μεγάλης ποσότητας αίματος από άκρα με πολύ λεπτές φλέβες και αργή κυκλοφορία.-Τρόποι επιβεβαίωσης επιτυχούς τοποθέτησης φλεβοκαθετήρα, όταν δεν υπάρχει επιστροφή αίματος.-Τρόποι διαπίστωσης αν ένα ψηλαφητό επίμηκες μόρφωμα είναι φλέβα ή όχι και, αν είναι φλέβα βατή ή θρομβωμένη ΧΩΡΙΣ χρήση βελόνας (εξάσκηση ψηλάφησης φλεβών μεταξύ των συμμετεχόντων).-Μέθοδοι ανώδυνης εισαγωγής φλεβοκαθετήρα.-Επίδειξη υλικού port-a-cath και εκπαίδευση στην εισαγωγή βελόνας gripper, όταν αυτό καλύπτεται από ιστό.

ΔΙΔΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Πληροφορίες – Εγγραφές (Πατήστε ΕΔΩ για την εγγραφή σας).

_______________________________________