ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

ΓΕΜΙΣΜΑ ΡΥΤΙΔΩΝ

ΓΕΜΙΣΜΑ ΡΥΤΙΔΩΝ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ

Ένας πολύ καλός και άμεσος τρόπος για να απαλύνουμε τις ρυτίδες και να μειώσουμε τις βαθιές πτυχές του προσώπου, είναι το γέμισμα τους με υαλουρονικό οξύ.

Το υαλουρονικό οξύ είναι βασική δομική ουσία του οργανισμού. Έτσι είναι απόλυτα συμβατό με το ανθρώπινο σώμα και αποκλείεται κάθε περίπτωση δυσανεξίας ή αλλεργίας.

Έχει τη μορφή πυκνόρευστου διαφανούς υγρού που βρίσκεται σε σύριγγες του 1 ml. Εισάγεται στα επιθυμητά σημεία με πολύ λεπτή βελόνα, όπως αυτές της ινσουλίνης. Στη συνέχεια το πλάθουμε με τα δάχτυλα απαλά, για να δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Το υαλουρονικό παραμένει στη θέση που το τοποθετούμε για αρκετούς μήνες, έως ότου απορροφηθεί. Στο διάστημα αυτό μας δίνει το χρόνο να επέμβουμε με άλλες μεθόδους, όπως είναι τα νήματα, ώστε να ενισχύσουμε το δέρμα, πυκνώνοντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη που αποτελούν το σκελετό του και να το βοηθήσουμε να παραμείνει στη νέα του θέση.

Ρινοχειλικές αύλακεςΟι συνηθέστερες “ατέλειες” που σβήνουμε με υαλουρονικό οξύ είναι οι ρινοχειλικές αύλακες, δηλαδή οι αύλακες που ξενινάνε από τη βάση της μύτης και καταλήγουν στις γωνίες του στόματος και οι λεγόμενες “πτυχές μαριονέτας” που ξεκινάνε από τις γωνίες του στόματος και καταλήγουν δεξιά και αριστερά από το πηγούνι.

Ένα έξυπνο “τρικ” για να απαλύνουμε αυτές τις πτυχές είναι, όχι απλά να τις “γεμίσουμε”, αλλά να επέμβουμε στην αιτία που τις προκαλεί και αυτή είναι η κατάρρευση του προσώπου που γίνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Για να αντιμετωπίσουμε αυτό, προσθέτουμε μικρές ποσότητες υαλουρονικού σε συγκεκριμένα σημεία ψηλά και βαθιά γύρω και έξω από τα μήλα του προσώπου, με συνέπεια να τραβιέται απαλά όλο το δέρμα του προσώπου προς τα πάνω και έξω. Έτσι απαλύνονται αυτές οι βαθιές ρυτίδες, πριν καν επέμβουμε σε αυτές.

Το γέμισμα των ρυτίδων με υαλουρονικό οξύ είναι μια διαδικασία ταχύτατη, γίνεται στο ιατρείο με μόνη την εφαρμογή μιας τοπικής αναισθητικής κρέμας. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο.

Το υαλουρονικό μας δίνει τη δυνατότητα, αν θέλουμε, να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα σταδιακά, χωρίς θεαματικές απότομες αλλαγές που γίνονται άμεσα αντιληπτές από το περιβάλλον. Μετά από 2-3 εγχύσεις το περιβάλλον διαπιστώνει μια όμορφη αλλαγή, χωρίς κανείς να μπορεί να πει, τι είναι εκείνο που άλλαξε…